Kitty kookt… Quiche met prei, courgette en geitenkaas
Regelmatig maak ik een quiche, niet alleen omdat het makkelijk is, maar ook omdat je die vooruit kunt maken. Je hebt dan de keuze om die later af te bakken of op te warmen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Quiche met prei, courgette, zongedroogde tomaten en geiten kaas
Wat heb je er voor nodig:
– een ingevette quichevorm (met olie of boter)
– koelvers taart & quiche deeg
– 1 courgette
– 1 prei
– 1 teentje geperste knoflook
– 8 zongedroogde tomaten
– 1 pakje geitenkaas
– 3 of 4 eieren
– rauwe ham
– peper en eventueel zout
– kerriepoeder
Bereiden:
Doe het quiche deeg in de ingevette vorm. Prik wat gaatjes in de bodem. Snijd een stukje van de prei, halveer die, was de prei en maak droog. Snijd de prei in flinterdunne ringetjes. Was de courgette en gebruik een kaasschaaf, dunschiller of mandoline om er dunne plakjes van te schaven.Â
Bedek de bodem met de plakjes courgette en verdeel de prei erover. Strooi er wat peper over en chilivlokken. Snijd de de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en verdeel over de prei.
Klop de eieren los in een schaal. Doe er peper, eventueel zout en wat kerriepoeder bij. Meng het goed. Verdeel het eimengsel over de quiche. Verbrokkel de geitenkaas erover. Scheur de ham in stukjes en verdeel die er ook over.
Zet de quiche 20 Ã 25 minuten in de oven en kijk of het goed gaat.
Eet smakelijk!
Â
Â
Â
Â
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal