Kitty kookt… Quiche met prei, courgette en geitenkaas

Regelmatig maak ik een quiche, niet alleen omdat het makkelijk is, maar ook omdat je die vooruit kunt maken.  Je hebt dan de keuze om die later af te bakken of op te warmen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Quiche met prei, courgette, zongedroogde tomaten en geiten kaas

Wat heb je er voor nodig:

– een ingevette quichevorm (met olie of boter)

– koelvers taart & quiche deeg

– 1 courgette

– 1 prei

– 1 teentje geperste knoflook

– 8 zongedroogde tomaten

– 1 pakje geitenkaas

– 3 of 4 eieren

– rauwe ham

– peper en eventueel zout

– kerriepoeder

Bereiden:

Doe het quiche deeg in de ingevette vorm. Prik wat gaatjes in de bodem. Snijd een stukje van de prei, halveer die, was de prei en maak droog. Snijd de prei in flinterdunne ringetjes. Was de courgette en gebruik een kaasschaaf, dunschiller of  mandoline om er dunne plakjes van te schaven. 

Bedek de bodem met de plakjes courgette en verdeel de prei erover.  Strooi er wat peper over en chilivlokken. Snijd de de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en verdeel over de prei.

Klop de eieren los in een schaal. Doe er peper, eventueel zout en wat kerriepoeder bij. Meng het goed. Verdeel het eimengsel over de quiche. Verbrokkel de geitenkaas erover.  Scheur de ham in stukjes en verdeel die er ook over.

Zet de quiche 20 à 25 minuten in de oven en kijk of het goed gaat.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):