Kitty kookt…Spaghetti met groente en garnalen in kerrie saus

Omdat ik gek ben op de Italiaanse en Oosterse keuken combineer ik ze vaak en dat doe ik ook in dit gerecht.

Spaghetti met groente en grote garnalen in een kerrie roomsaus voor 2 à 3 personen

Wat heb je er voor nodig:

– 75 g spaghetti per persoon

–  300 g grote rauwe garnalen (diepvrieszak  of zelf scheppen bij de grote Vomar)

– doosje cherry tomaatjes of slag groter (gehalveerd of in vieren)

– 1 courgette in blokjes

– 1 doosje kastanje champignons in stukjes

– 1 gesnipperde ui

– 1 teen knoflook gesnipperd

– verse koriander of peterselie

-1  pakje kookroom

– geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano

– geroosterde pijnboompitjes

– chilivlokken, peper en eventueel zout naar eigen smaak

 

Bereiden:

Laat de garnalen van tevoren ontdooien, spoel ze af en dep ze droog.  Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Fruit in wat olijfolie de ui en knoflook en voeg de courgette toe en kerriepoeder naar smaak, ongeveer een platte eetlepel en wat chilivlokken en peper. Na een paar minuten de champignons toevoegen. Na een paar minuten de garnalen toevoegen en bak tot ze mee tot ze verkleuren. Dat duurt ook een paar minuten.

Voeg de tomaatjes en de kookroom toe en laat alles zachtjes even pruttelen. Proef de saus en voeg eventueel wat kerriepoeder toe.

Voeg de afgegoten spaghetti toe en wat verse koriander of peterselie. Proef nog even en serveer met wat koriander of peterselie

Buon appetito!

 

[url|https://www.youtube.com/watch?v=b7qHjxUqzfY|klik hier|ext]

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):