Kitty kookt…Luikse salade

Eigenlijk ben ik best gek op kip en eet het dan ook regelmatig. Uiteraard wel de kip die een beter leven heeft gehad. Ik heb in mijn salade ook kip verwerkt! De hoeveelheden zijn niet zo belangrijk als het maar in verhouding staat.

Luikse salade voor 2 à 3 personen

– 1 kg vastkokende aardappels geschild en in blokjes gesneden

– 300 gram broccoli in roosjes gesneden

– 300 gram sperziebonen gehalveerd

– 1 bakje taugé

– 1 gesnipperde ui

– 2 gesnipperde knoflook tenen

– 400 gram kiphaasjes of filet in stukjes gesneden

– kipkruiden van Verstegen

– 2 of 3 eieren hardgekookt en in stukken gesneden

– 1 doosje spekjes om uit te bakken

– bosje peterselie

Voor de dressing:

– 1 eetlepel witte wijn azijn

– 1 eetlepel mosterd

– 2 eetlepels olijfolie of andere olie

– 6 eetlepels water

– halve gesnipperde ui

Bereiden:

Kook de aardappels 8 minuten en giet ze af. Kook de broccoli en sperziebonen 4 minuten en spoel af met koud water.  Kruid de kip en bak ze in een koekenpan bijna gaar. Bak de spekjes uit in een wok en voeg de helft van de ui met de knoflook erbij.  Doe de aardappels erbij en bak ze knapperig. 

Maak ondertussen de dressing. Doe de witte wijn azijn in een kommetje. Voeg de mosterd erbij en klop er een homogene massa van. Voeg de olijfolie toe en klop zodat het goed mengt. Doe er 6 eetlepels water bij en roer het goed door elkaar. Doe de andere helft van de ui er bij en fijngesneden peterselie.

Doe de kip, de sperziebonen en broccoli in de wok bij de aardappels. Laat even warm worden. Schenk de dressing erover en laat even mengen. Doe uiteindelijk de taugé erbij en bak even mee. Niet te lang want die moet knapperig blijven!

Garneer de Luikse salade op de borden met nog wat peterselie.

[url|https://www.youtube.com/watch?v=d13ZpJml7-g|klik hier|ext] .

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):