Kitty kookt…Kipsaté met gadogado saus en nasi
Ik heb het al eerder gezegd dat ik gek ben op kip, maar uiteraard wel de kip die een goed leven heeft gehad, deze keer dus een gerecht met kip en een Indonesisch tintje.
Kipsaté met gadogado saus en eigen nasi voor 2 personen
Wat heb je er voor nodig:
– doosje kiphaasjes of kipfilet in stukjes gesneden
– ketjap
– sambal
– 3Â teentje geperste knoflook
– doosje kastanje champignons in stukjes
– 1 ui gesnipperd
– 1 flinke prei in dunne ringetjes gesneden
– verse koriander
– 1 ei
– rijst
– gadogado- of boemboesaus van Kokki Djawa (AH) bij Oosterse producten
Bereiden:
Schenk een laagje ketjap in een schaal en voeg twee uitgeperste teentjes knoflook en wat sambal toe en mix dat. Doe de kipstukjes in de marinade en roer goed door elkaar. Laat zeker een half uur staan, langer kan ook, en roer af en toe even om.
Klop het ei  los en roerbak even en zet het weg. Kook onder de hand een gewenste hoeveelheid rijst en houd warm. Haal de kipfilet uit de marinade en bak die in een koekenpan. Rijg ze daarna aan satéstokjes. Maak de gadogadosaus volgens het recept en voeg eventueel wat sambal toe. Zet de satéstokjes in de saus en houd zachtjes warm.
Schenk wat olijfolie in een wok en bak hierin de ui en het overgebleven teentje knoflook. Voeg de kastanje champignons toe en bak mee. Voeg de prei toe en bak mee. Bak in gedeelten de rijst mee en doe er een scheutje ketjap bij. Voeg  je roerei toe. Proef even of de smaak goed is.
Garneer met wat koriander. Je kunt er ook nog wat taugé op het laatste moment bij doen. Ik doe het de ene keer wel en de andere keer niet. Net hoe het uitkomt
Lekker met wat kroepoek.
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal