Kitty kookt… Gevulde courgetterolletjes (zucchini enchiladas)

Courgette gebruik ik ook regelmatig omdat je er van alles mee kunt en omdat het heel gezond is. Oven voorverwarmen op 175 graden.

Gevulde courgetterolletjes (zucchini enchiladas) voor 2 personen

Wat heb je er voor nodig:

– 1 courgette in lange, dunne linten geschaafd met een kaasschaaf of dunschiller

– 1 gesnipperde ui

– 1 gesnipperde teen knoflook

– 2 ons tartaar of rundergehakt

– 1 pak passata di pomodoro

– komijnpoeder

– chilivlokken

– kleine beker zure room

– spekjes om uit te bakken

– geraspte kaas (een of twee soorten)

–  olijfolie om schaal in te vetten

– voorgekookte aardappelstukjes om te bakken

– verse koriander of peterselie

Bereiden:

Bak de spekjes uit in een koekenpan en houd apart. Fruit in wat olijfolie de ui en knoflook. Gehakt toevoegen en rul bakken. De spekjes toevoegen met komijnpoeder en chilivlokken naar smaak. (Even proeven).  Doe er wat passata di pomodoro bij en laat nog even zachtjes bakken.

Ondertussen de courgette in lange linten schaven met de kaasschaaf of dunschiller. Een ovenschaal invetten met wat olijfolie. Leg drie courgette linten overlappend op elkaar en leg een lepel van het gehaktmengsel op de linten. Rol op en leg in de schaal. Ga zo door tot alles op is. Schenk er nog wat passata di pomodoro over en bestrooi met geraspte kaas.

Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde over. Bak intussen de aardappeltjes. Leg wat rolletjes op de borden doe er wat zure room op en bestrooi met fijn gesneden koriander (kan ook met peterselie).

Eet smakelijk!

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):