Kitty kookt…Stamppot rauwe andijvie

Ik ben gek op aardappels in alle vormen en daarom deze keer stamppot rauwe andijvie met…. ja, dat kan  van alles zijn zoals wat gebraden rosbief, een tartaartje, een gehaktbal, een blinde vink, een schnitzel, rookworst en natuurlijk ook vis.

Stamppot rauwe andijvie met… voor 3 à 4 personen

Wat heb je ervoor nodig:

– 1à 1,5 kg in kleine stukken gesneden

– 1 zak fijn gesneden andijvie of zelf andijvie ragfijn snijden

– 1 doosje kastanje champignons in plakjes

– 1 gesnipperde ui

– 1 teen gesnipperde knoflook

– 1 bakje spekjes om uit te bakken

– 1 kleine beker crème fraîche

– wat kookvocht van de aardappels

– wat kerriepoeder

– zout en peper

1 groentebouillonblokje

Bereiden:

Kook de aardappels met het groentebouillonblokje goed gaar, giet af en vang kooknat op. Werk de aardappels door een zeef (stampen kan ook als je weinig tijd hebt). Voeg wat kookvocht er door dan wordt smeuiig, de crème fraÎche toe en kerrie, peper en zout naar smaak.

Bak in een koekenpan de spekjes uit en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Als die glazig zijn de champignons mee bakken. Werk door de puree en tenslotte de andijvie erdoor werken.

Warm het nog even op!

Eet smakelijk!

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):