Soep met kluif en grauwe erwten met spek

SCHAGEN – Het was donderdag weer smullen tijdens de vijfde Westfriese Folkloredag in Schagen. Zo’n 70 gasten in Westfries kostuum genoten van een authentieke maaltijd, bereid door de koks van Wonders en Hotel Marktstad.

Waar de jeugd warm loopt voor pizza of een kapsalon, kan je een echte Westfries erg blij maken met soep met kluif, grauwe erwten met spek en rozijnen en griesmeelpudding met bessensap. Voor de koks van Wonders en Marktstad is het een leuke uitdaging om weer een ouderwest te koken.

Na de optocht en de optredens van de dansgroepen gingen de gasten aan tafel. Dat waren lange tafels, opgesteld op de Markt. Even na 13.00 uur werd de eerste gang geserveerd: de soep met kluif. De rest volgde snel. Nieuw servies en bestek na iedee gang zat er niet in. De hele maaltijd werd gegeten vanaf hetzelfe bord, net zoals vroeger.

Onder het genot van de klanken van ’t Scheepstuijgh werd het tafereel door het massaal toegestroomde publiek veelvuldig gefotograveerd.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nl



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):