Donkerste brood ooit

Het donkerste broodje ligt deze week in de winkel van ‘Echte bakker’ Wil Beers. Hij heeft in samenwerking met het echte bakkersgilde een jaar lang gewerkt aan deze nieuwe broodvariant, die de naam Gilde korn meekrijgt.

Dit super donkere meergranenbrood is zo donker als roggebrood, maar zo luchtig als gewoon brood. Men heeft gewacht met de introductie tot deze donkere dagen van het jaar, want dit nieuwe brood geeft extra kracht tegen de kou.

Belangrijkste van de zestien ingrediënten
is moutmeel, dat het brood zo donker maakt. Het deeg bestaat uit tarwemeel en een zadenmix van sesam, lijnzaad, rogge-, haver- en tarwevlokken, zonnepitten, maisgries en gierst.

Er wordt gesproken van een smaakexplosie. Deze week kunt u voor € 1,50 uw eigen oordeel vormen over het Gilde korn brood. De bakker maakt ook kleine Gilde bonkjes, die aan de buitenkant versierd zijn met geroosterde pompoenpitten.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 20 januari 2004
Categorie: Archief
Aantal views: 45
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):