Zwemmen voor je hart

SINT MAARTENSVLOTBRUG – In Nederland zijn er 1,5 miljoen mensen met chronische hart- of vaatziekten. Ondanks dat het goed is om ook dan in beweging te blijven, vinden veel mensen dit spannend. De angst dat het mis gaat is groot. 

“Dat is niet nodig”, zegt vrijwel iedereen die ik spreek tijdens de aquarobics bij zwembad Campanula. Iedere zaterdag komen De Hartvrienden bij elkaar, om na bijvoorbeeld een hartoperatie toch in beweging te blijven.

Ze herkennen de angst wel, maar weten ook hoe goed het is om weer op je lichaam te leren vertrouwen. En: “In de 25 jaar dat ik lid ben, is het nog nooit misgegaan bij iemand”, zeggen Bart Hoekman en Trijnie Klomp. 

“Iedereen let op elkaar en de trainers weten precies wat ze moeten doen áls het fout gaat”, benadrukt Klomp. Ook vertelt ze trots dat het meer is dan een sportclub, maar dat ze écht vrienden zijn geworden. 

Heb jij last van hart-, long- en/of vaatziekte en wil je kijken of het iets voor jou is? Ga naar www.zwemverenigingdehartvrienden.nl of bel naar Bart Hoekman 06 – 44 66 63 88 of Hannah Turpijn 0224 – 29 71 05. 

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: