Zonovergoten Ringstekerij Schagen (Video)

SCHAGEN – De achtste Westfriese donderdag in Schagen, de Ringstekerij, kan als een zeer geslaagde dag de boeken in.

Algemeen Kampioen Ringstekerij zijn geworden Marianne Wijdenes die op de bok zat en Ellen Wijdenes die stak uit Medemblik met Welsh pony Teddy en de pony wagonette. Zij gingen met verschillende prijzen naar huis waaronder de wisselbeker.

De prijs voor het Schoonste geheel werd gewonnen door Henni Smid en Peter Hoffer uit Venhuizen. De 1e prijs Meerspan ging naar Marcel Visser en Elsa van Stralen uit Opperdoes. 

De eerste prijs voor het Bestgaand Paard ging naar Ellen Spigt en Britney Blom uit Onderdijk. De Eerste KWPN prijs ging naar Emiel Braaksma en Jules Burghof uit Waarland De prijs voor de Mooiste Combinatie Schager Optocht ging naar Wim Stoop en Sanne van Leeuwen uit Schagerbrug.

De presentatie werd gedaan door Willem van der Voort die ook de Duitse, Engelse, Franse Spaanse en Italiaanse toeristen in hun eigen taal liet weten wat er gaande was.

Uiteraard werd voorafgaand aan het ringsteken het gebruikelijk programma nog gedaan.

Een fotoreportage is te zien in ons foto[url|https://www.noordkopcentraal.nl/ph-28464-3-38792/foto/westfriese_folklore_schagen_8e_donderdag_2019.html?|album|int] en een video is te zien op Noordkop Centraal TV.

(Foto’s: Kitty Mertz)

 

Delen is leuk
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: