Vrolijke Dag van het Kind in Schagen (Video)

SCHAGEN – De zevende Westfriese Folklore donderdag in Schagen, de Dag van het Kind, mocht zich verheugen in heel veel bezoekers uit binnen- en buitenland. De optocht had een extra vrolijk tintje, want er liep een aantal kleurige clowns mee, die later op de ochtend kinderen schminkten.

Op de bok bij Luuk Kramer zat deze keer de tweede Miss Westfriese Folklore Kitty de Graaf die er zichtbaar van genoot. Ondanks dat het vakantietijd is, was de stoet bijzonder lang.  Nadat de Kinderdansgroep en de Westfriese Dansgroep op het podium bij de kerk met de voetjes van de vloer gingen, was het tijd voor de kinderen.

Rond de Markt en bij het Makado Centrum konden zij Oud-Hollandse spelletjes doen, waarvan veel gebruik werd gemaakt. Ook Egon Adel was er weer met zijn Amsterdamse Poppenkast waarin Jan Klaassen en Katrijn de hoofdrol hadden. Het draaimolentje was er en kinderen konden een springtouw draaien.

Dit seizoen besteden wij iedere week aandacht aan één van de facetten van de Folklore. Deze week is dat aan burgemeester Marjan van Kampen die regelmatig meeloopt.

 

 

 

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel