Veel steun voor ´motie regenton´

SCHAGEN – Inwoners van de gemeente Schagen kunnen binnenkort met korting een regenton aanschaffen.

Drie fracties in de gemeenteraad kwamen dinsdag met een motie om de aanschaf van een regenton te stimuleren. Wens4U, PvdA en CDA willen burgers op die manier bewust maken van de klimaatverandering die gepaard gaat met veel regen en lange droge perioden.

Het voorstel was onderdeel van een breder debat over de klimaatadaptatie. Alle partijen zijn voorstander van het aanpassen van de fysieke leefomgeving aan het veranderende klimaat.

De motie voor de regenton kon rekenen op brede steun van de gemeenteraad.

JessLokaal was kritisch. Volgens Ron Zut van die fractie hebben mensen die een regenton willen er zelf al een aangeschaft. Ook is een regenton slechts een deel van de oplossing. JessLokaal wil vooral bewustwording creëren door betere voorlichting.

D66 wees op het gevaar van de tijgermug, die zich vermenigvuldigd in stilstaand regenwater. Om die reden stemde Frans Jansen van D66 tegen de motie. De VVD was tegen omdat de kosten voor de regeling niet inzichtelijk zijn.

Wethouder Heddes ondersteunde de ´motie regenton´ en vroeg de raad de ruimte om deze uit te voeren. Met 15 stemmen voor en 12 stemmen tegen werd de motie aangenomen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Joke van Hulst
  Joke van Hulst zegt:

  Straks k9mt de regenton Boa langs !
  Krijg je een boete als hij leeg is !

  Minder bouwen , meer natuur is goed voor de klimaatverandering.
  Ik tegels wippen, gemeente wil er een wijk bij. Dat geeft zo geen zin he !

  Hahahaha wat een kul, daar gaat dus gemeenschapsgeld naar toe.

  Beantwoorden
 2. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  Ik zit bij die zelfde raadsvergadering. Wat een symboolpolitiek….een regenton. Wat wordt vergoed? Niet iedereen kan zo een ding kwijt. Nog niet eens een druppel op een gloeiende plaat.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):