Tineke Schouten in De Luxe

Gepland Agenda

SCHAGEN – Op uitnodiging van Kunst Verklaard vertelt ‘De Koningin van de Typetjes’ Tineke Schouten maandag 11 maart om 20.15 uur in Theater & Filmhuis Scagon De Luxe in Markt 18 in Schagen over zaken als het maakproces van haar shows.

Wie kent ze niet? Types als Lenie uit de Takkestraat, Beb Lachebek en de telefoniste van Meneer Eddy. 

In 2022 vierde zij haar 40-jarig podium jubileum. Uit handen van haar gewaardeerde collega André van Duin ontving zij de Oeuvreprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Een bekroning van haar carrière en waardering voor haar grote bijdrage aan de Nederlandse podiumkunsten. Onder anderen Youp van ’t Hek, Joop van den Ende en Freek de Jonge gingen haar voor.

Hoe gaat haar proces van bedenken van een titel, bepalen van een thema, schrijven van bijpassende liedjes en sketches in zijn werk? Hoe kom je tot een voorstelling die steeds weer aanslaat bij het publiek? Wat maakt haar uniek? Is het tijd om te stoppen? Wie is Tineke en de vrouw achter de zo herkenbare typetjes die zij speelt? Waarom zijn de mooie liedjes en de imitaties zo belangrijk voor haar?

Tineke vertelt honderduit, uit eigen werk.

Kaartjes zijn voor € 15,- te reserveren via www.scagondeluxe.nl. Voor jongeren tot en met 18 jaar kosten kaarten € 7,50.

(Foto: Roy Beusker)


Publicatiedatum: 14 februari 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 74
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):