Terreurverdachte GGD Den Helder vrijgesproken

ALKMAAR – De rechtbank Noord-Holland heeft vrijdag de 38-jarige Ralph K. uit Den Helder vrijgesproken van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf door het plannen van een ontploffing bij een vaccinatielocatie in maart 2021 in zijn woonplaats.

De rechtbank vindt niet bewezen dat hij handelde met een terroristisch oogmerk.

De man werd op 18 maart 2021 aangehouden nadat er bij de politie een melding was binnengekomen dat hij een aanslag op de GGD vaccinatielocatie in Den Helder wilde plegen.

Volgens de rechtbank zijn er sterke aanwijzingen dat de man concrete plannen had om ’s nachts een vuurwerkbom naar binnen te gooien bij de vaccinatielocatie. De rechtbank gelooft niet dat er sprake was van een grap of van stoerdoenerij, zoals de man heeft verklaard.

Dat de man toch wordt vrijgesproken, komt doordat onderdeel van de beschuldiging was dat hij een terroristisch oogmerk had met zijn plannen. Dat kan volgens de rechtbank niet worden vastgesteld.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):