Taalcafé voor nieuwe Nederlanders

SCHAGEN – Na het succes van het taalcafé in Schagen is nu een tweede taalcafé geopend in Tuitjenhorn. Iedere vrijdag kunnen nieuwe Nederlanders bijkletsen én hun taal bijspijkeren.

Het is een gezellige bedoening in de bibliotheek in Schagen op donderdagochtend. De ene na de andere deelnemer druppelt binnen en wordt voorzien van koffie of thee.

Eenmaal aan de slag, is iedereen ijverig geconcentreerd. Sommigen gaan zelfs twee keer in de week: op donderdag naar het taalcafé in Schagen en op vrijdag in Tuitjenhorn.

De motivatie om de taal te leren is groot, maar makkelijk is het niet. Syrië, Vietnam, Oekraïne en Afghanistan… De deelnemers komen van over de hele wereld. De één woont al langer in Nederland, de ander nog maar net. 

Naast het Taalcafé biedt Wonen plus Welzijn ook een maatjesproject aan, waar je individueel les kan krijgen in het leren van de Nederlandse taal. 

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):