‘t Klavertje Vier succesvol verplaatst(video)

GROOTE KEETEN – Strandpaviljoen ‘t Klavertje Vier in Groote Keeten is vrijdag succesvol met 13 meter naar voren verplaatst. 

Het strandpaviljoen is sinds 1991 in handen van de familie Van Klaveren. Door de jaren heen is het paviljoen vaker naar voren en achteren verplaatst, maar nu staat het voor een langere tijd vast op een locatie. ‘t Klavertje Vier is nu naar voren verplaatst, zodat het strandpaviljoen het hele jaar rond kan blijven staan. “Dat heeft te maken met regels van het Hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat”, legt Monique van Klaveren, sinds 2010 eigenaresse van ‘t Klavertje Vier, uit. 

Het verplaatsen heeft volgens Van Klaveren veel voordelen. “Het kost elk jaar veel werk en tijd om het paviljoen op te bouwen en af te bouwen. Daarnaast kost het elke keer geld en dat besparen we nu ook.”

De verplaatsing ging soepel. Het paviljoen bestond uit vier delen en die werden stuk voor stuk verplaatst en op de nieuwe palen geplaatst met een grote kraan. ‘t Klavertje Vier wil graag met de paasdagen open, mits het weer het toelaat.

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):