Spelen met muziek

SCHAGEN – Muziekschool Da Capo in Cultuurhuis M18 aan de Torenstraat in Schagen start woensdag 13 april om 15.00 uur met de cursus Spelen met muziek voor jonge kinderen.

De cursus Spelen met Muziek richt zich op jongens en meisjes van groep 1, 2 en 4. Juist op jonge leeftijd is er bij kinderen een grote gevoeligheid voor klanken, zingen en bewegen. De cursus haakt daar op in.

Doen is het motto. Het stemgebruik wordt geoefend door het aanbieden van liedmateriaal, voordoen, luisteren en nadoen. De ritmische ontwikkeling gebeurt door lopen op muziek, klappen en het bespelen van ritme-instrumenten.

Oriëntatie op muziek wordt gedaan door de kinderen te laten kennismaken met uiteenlopende vormen van muziek door middel van bandmateriaal en mzuiekinstrumenten. De cursus bestaat uit 10 lessen en kost € 40,-. Docente is Renée Koper.

De cursus gaat door bij voldoende deelname. Informatie en aanmelding kan via de site www.muziekschooldacapo.nl of door een mail te sturen naar info@dacaposchagen.nl. U kunt ook bellen naar het nummer 06 – 30 23 25 99.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):