Sluipverkeer N245 via smalle Tjallewallerweg

SCHAGEN – De afsluiting van de N245 vanuit Schagen naar Alkmaar levert veel sluipverkeer op. Daarbij wordt ook de Tjallewallerweg, een smalle weg ten zuidwesten van Schagen, gebruikt als sluiproute.

Bezorgde bewoners spreken over een ‘verkeersramp’ op de smalle weg. Het slingerende weggetje van een 3,5 meter smal wordt kapot gereden. Fietsende scholieren en veel vroege werknemers maken gebruik van de weg.

Volgens de bezorgde bewoners zijn er wel omleidingsroutes aangegeven en staan er verkeersregelaars bij de Zuiderweg. Toch lukt het onvoldoende om al het verkeer via de Zuiderweg naar de N241 te loodsen.

Bewoners die hun beklag willen doen, worden van Fixi naar de Provincie, en van WaakSaam naar de Politie gestuurd. Zonder resultaat.

De N245 wordt de komende maanden op verschillende plaatsen opnieuw geasfalteerd en kruispunten worden verbeterd. Het deel tussen Schagen en Dirkshorn is tot en met 8 april afgesloten.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Willem Ooijevaar
  Willem Ooijevaar zegt:

  Typisch artikel voor Ed… weinig journalistieke waarde maar heel veel stemmingmakerij

 2. Jaap
  Jaap zegt:

  Mijn ouders wilde oversteken n245 (west Oost verbinding) bij dirkshorn naar zijdewind maar werden weggestuurd dus gingen ze maar via de tolkerdijk! Misschien verkeersregelaar beter instructie geven

 3. Robert
  Robert zegt:

  Dit is geen sluipverkeer. Zijn gewoon mensen die naar huis of naar hun werk willen via de kortste route. En ja, er wordt te hard gereden op de omleidingsroutes, daar mogen ze wat mij betreft op handhaven. Maar om nou borden te gaan plaatsen omdat bewoners van de Tjallewallerweg last hebben van verkeer, dat is wat vreemd. De meeste bewoners wonen namelijk wat verder van de doorgaande weg af. Dus die hebben helemaal nergens last van. Ik ben benieuwd welke bewoner(s) hinder ondervinden.
  Zou u ook zo’n artikeltje kunnen schijven over de Groenveldsdijk? Daar is de verkeersdruk ook exponentieel toegenomen sinds dinsdag jl.
  Alvast bedankt.

  • Eef
   Eef zegt:

   Beste Robert,
   Ik ben zelf een bewoner en hebben enorme hinder van het extra verkeer, vooral in de bocht en bij het bruggetje. Er wordt zo hard door de bocht (onoverzichtelijk) gereden dat het wachten is op ongelukkig aangezien er ook veel fietsverkeer van en naar scholen is. Er is slechts een handje vol mensen die gewoon rustig door de bocht gaan.
   Dat er meer auto’s langs komen is niet eens het probleem maar wel het rijgedrag.

 4. Kees
  Kees zegt:

  Wat wil men dan ontwijken?
  Deze route is alleen voordelig als de bestemming Dirkshorn is.

Reacties zijn gesloten.