Schagen kan de tijd weer op de kerkklok zien

SCHAGEN – De klok in de toren van de kerk op de Markt in Schagen is dinsdag weer voorzien van de gerestaureerde wijzers.

Enige tijd geleden werden de wijzers van de klok door medewerkers van Royal Eijsbouts Klokkengieterij uit Asten verwijderd, omdat de verlichting niet meer goed werkte.

Het weghalen van de wijzers is van binnenuit gedaan, omdat het te duur was om twee keer eeen kraan te huren.  Eelco Eijers van het bedrijf vertelde dat het voor hen niet zo’n ingewikkelde klus was.

Op 39 meter hoogte hebben zij de klus aan vier kanten weer geklaard, zodat de inwoners van Schagen weer op de torenklok kunnen kijken om te zien hoe laat het is.  De wijzers zijn met de tijd meegegaan en voorzien van ledverlichting.

Het kwam regelmatig ter sprake, want iedereen realiseerde zich hoe vaak er eigenlijk op de klok wordt gekeken.

Zie ook: Schagen even tijdloos

(Foto’s: Kitty Mertz)

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):