Schagen gaat weer ‘tegelwippen’

SCHAGEN – De gemeente Schagen doet dit jaar weer mee aan het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen (NK Tegelwippen).

Van 21 maart tot en met 31 oktober strijden gemeenten door heel Nederland om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Dat is nodig om klimaatbestendig te worden. Het maakt warme dagen ook koeler en is behaaglijker voor insecten en dieren.

Om het NK Tegelwippen voor Schagen tot een succes te maken, is aan dorpsraden gevraagd om plekken in de openbare ruimte aan te wijzen waar wat overbodige verharding plaats kan maken voor groen. Tot uiterlijk 7 april kunnen locaties worden doorgegeven via groenbeheer@schagen.nl.

Vorig jaar deed Schagen niet mee aan het NK Tegelwippen. Hollands Kroon deed wel mee en eindigde op de 17e plaats bij de kleine gemeenten. Den Helder werd 21e bij de middelgrote gemeenten. Totaal zijn tot nu toe bijna 9 miljoen tegels gewipt.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  1. flits
    flits zegt:

    In een aantal steden wordt er bij het nk tegelwippen een tegel ophaalservice in het leven geroepen. Gaat dat in Schagen ook gebeuren?

Reacties zijn gesloten.