Roy en Marlous luiden de noodklok

SCHAGEN – Roy van der Weel en Marlous Wagenaar van restaurant Wonders in Schagen luiden de noodklok. 

De horeca dicht en volle winkels vanwege black friday vallen volgens hen niet met elkaar te rijmen. Dit melden zij in een indringende post op Facebook. 

“Ik spreek ondernemers die hun spaargeld opmaken, pensioenen die worden opengebroken, autos en huizen die worden verkocht. En dan zie je dit soort berichten over de binnensteden tijdens black friday.”

Ze vervolgen: “Ik dacht dat we het samen zouden doen minister-president? Want eerlijk gezegd; het voelt wel een beetje of wij als horeca worden geslachtofferd voor een falend coronabeleid! Samen is ver te zoeken. De horeca staat alleen en ziet nog geen licht aan het eind van deze tunnel.”

Van der Weel verbaasd zich er ook over dat in Schagen op een aantal plekken met groepen vergaderd kan worden. Hij noemt het anti-kraak initiatief van Pand Raak in het voormalige pand van Deen en Loet 10. “Waarom kan dat wel?”, vraagt hij zich af. 

Landelijk dreigt de horeca in januari de deuren weer te openen, ook als het niet mag. Of Van der Weel aan die actie mee gaan doen, weet hij nog niet.

(Foto en video: Ed van Oerle)

Delen is leuk
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: