Regius-leerling haalt finale ‘Beverwedstrijd’

Een brugklasleerling van het Regius College in Schagen heeft het tot de landelijke finale van de Beverwedstrijd geschopt. 

De wedstrijd is bedoeld om te ontdekken of leerlingen talent hebben voor informatica en ‘computational thinking’. Dat gebeurt aan de hand van opdrachten die leerlingen van groep drie tot en met de zesde klas van het VWO afgelopen week maakten tijdens de Beverweek.

Voor de opdrachten is specifiek inzicht nodig. Zo moeten leerlingen voor de vaardigheid ‘computational thinking’ problemen oplossen op een manier waarop een computer dat ook doet. 

Landelijk deden er bijna 4000 leerlingen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs mee. Op het Regius College waren dat er 127 in die categorie. 

Een brugklasleerling uit Schagen haalde een maximale score van 164 punten. Daarmee staat ze in de landelijke top 50. Zaterdag 26 maart mag ze naar de landelijke finaledag in Zwolle.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):