Raad heeft kater van de begrotingsvergadering

SCHAGEN – De manier waarop de begroting in Schagen wordt behandeld moet op de schop. Dat vinden de fractievoorzitters in de Schager gemeenteraad. 

Meer onderlinge discussie tussen partijen, de algemene beschouwingen vooraf openbaar maken en die algemene beschouwingen al bij de kadernota bespreken. Dat zijn suggesties die gedaan werden in het presidium, het overleg tussen burgemeester en fractievoorzitters. 

De fractievoorzitters gaan samen met de griffie een voorstel maken voor de toekomstige werkwijze. 

Verder vond het presidium het een trieste uitkomst dat de voltallige oppositie tegen de begroting voor volgend jaar stemde. Dat was nog nooit eerder voorgekomen.

Een aantal fractievoorzitters was ook slecht te spreken over de Seniorenpartij, die voor de stemming de raad had verlaten. Ook burgemeester Marjan van Kampen omschreef het weglopen als vreemd, jammer en gek.

“We waren het zat, wij hadden het bekeken”, reageerde Perry Vriend van de Seniorenpartij.

“Alle moties en amendementen werden daarna nog in stemming gebracht, maar de einduitslag konden we wel raden. Wij vonden het niet meer van belang om te blijven”, zei Vriend.

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: