Plezier en pijn bij eerste Folkloredag

SCHAGEN – De kostuums weer uit de mottenballen, de paarden van stal en de rijtuigen uit de loods. Na twee Folkloreloze jaren mochten de vrijwilligers eindelijk weer van start. 

De dag begon al vroeg in de muziektuin. Daar werden de paarden ingespannen. Om half elf verzamelden de deelnemers zich bij Café Spoorzicht. 

“We hebben prachtig weer, dus het wordt een topdag”, zei voorzitter Rienk Mud voor de start van de optocht. 

Toch was er ook pijn. Halverwege de optocht werd een van de paarden onrustig en steigerde richting het publiek. Twee personen in scootmobiels werden geraakt. Een vrouw raakte gewond aan haar been. 

Door razendsnel handelen van de organisatie was het paard direct weer onder controle. 

Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daarna werd de Folkloredag hervat met een optreden van de Kinderdansgroep.

‘s Middags was er ook nog de openingsmaaltijd in Slot Schagen. Tijdens de openingsmaaltijd waren er toespraken van de voorzitter Rienk Mud en burgemeester Marjan van Kampen en werd de Folklore ook weer verblijd met een cheque waarop de opbrengst stond van de Kroniek. Deze keer een bedrag van € 8.586,78. Burgemeester Van Kampen droeg een rode boerenzakdoek om haar pols waarmee zij haar steun uitsprak voor de boeren in de omgeving die het moeilijk hebben. Voor de relschoppers had ze geen goed woord over.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: