Phoenix hoopt voor de zomer op een vergunning

WINKEL – Motorsportfederatie Stichting NHGS Phoenix wil de aanvraag voor een verbeterd plan voor de zomer indienen en in procedure brengen.

Hierover werd dinsdagavond een informatiebijeenkomst gehouden in de raadszaal in Anna Paulowna, om de gemeenteraad en geïnteresseerden mee te nemen in de gewijzigde plannen.

Inmiddels is de beoogde grond op de locatie NC10, tussen Winkel en Middenmeer, verworven van de provincie. Op eerdere plannen waren echter zoveel inspraakreacties dat de motorsportfederatie besloot helemaal opnieuw te beginnen en daarbij goed te luisteren naar de inspraakreacties en participatie.

Vanuit de gemeenteraad en de volgepakte publieke tribune kwam een aantal vragen die overwegend geluidgerelateerd waren. Op de meeste vragen kon door bureau DGMR een afdoende antwoord worden gegeven en werd nogmaals benadrukt dat in het akoestisch onderzoek van de zwaarste en waarschijnlijk nooit optredende situatie is uitgegaan.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):