Permanent cameratoezicht op Schager station

SCHAGEN – Zeven camera’s moeten het toezicht verbeteren op station Schagen in een poging de openbare orde te herstellen. Woensdag zijn de werkzaamheden gestart om ze permanent te installeren.

De camera’s komen in de voetgangerstunnel onder het spoor en bij de fietsenstallingen aan de noordzijde van het station. De beelden blijven niet langer dan vier weken bewaard.

“De incidenten die plaatsvinden in de omgeving van het station zijn onacceptabel”, liet burgemeester Van Kampen eerder weten. Uit rapportage van de politie blijkt dat incidenten zoals geweld, diefstallen, vernielingen en diverse vormen van overlast het meest voorkomen. “De politie heeft een rol, maar ook de gemeente neemt hierin verantwoordelijkheid. Eén van de zaken die wij kunnen organiseren is cameratoezicht”, aldus de burgemeester.

Van januari tot en met maart stonden er drie mobiele camera’s rondom het station. Uit een enquête op samen.schagen.nl bleek dat 96% van de omwonenden vond dat cameratoezicht bijdraagt aan veiligheid.

Het nieuwe systeem wordt geplaatst door het Schager beveiligingsbedrijf Concept Facilities.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Klein beetje schijnveiligheid.
  Capuchon op en sjaal om en niemand weet dat jij het bent.
  Altijd achteraf pas actie !

  Maar goed , het is beter dan niets.

Reacties zijn gesloten.