Parkeren op de Markt binnenkort weer mogelijk

Vanaf 6 december is het weer mogelijk om op de Markt te parkeren. Samen met de winkeliersvereniging en de Stichting Evenementen Schagen (SES) is de gemeente tot dit besluit gekomen. De horecaondernemers op de Markt brengen dan hun terrassen terug naar het oorspronkelijke formaat. Ook wordt de belijning op het straatwerk verwijderd en de verkeersituatie wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie.

Het is te danken aan de ondernemers in de stad dat de overgang naar grote terrassen en nu weer de gewone terrassen zo soepel verloopt. Daar is het gemeentebestuur heel blij mee en trots op deze perfecte samenwerking. Burgemeester Marjan van Kampen: “Afgelopen week zijn wij in gesprek gegaan met horecaondernemers en winkeliers uit Schagen. Samen zijn wij tot dit mooie resultaat gekomen. Mooi voorbeeld van Schagen samen sterk! Vanaf 6 december is het weer mogelijk om rondom de grote kerk op de Markt te parkeren. Met uitzondering van de donderdag, dan wordt de weekmarkt gehouden.”

Horecaondernemers mochten eerder hun terrassen uitbreiden om de impact door de coronamaatregelen te beperken. Met de huidige weersomstandigheden wordt deze extra terrasruimte niet meer gebruikt. Daarnaast wordt het Makado centrum verbouwd. Hierbij worden parkeerplaatsen gebruikt om bouwmaterialen enzovoort op te slaan. De parkeerdruk is mede hierdoor hoog. Om de parkeerplaatsen op de Markt weer te kunnen gebruiken, moeten de verkeersmaatregelen worden ingetrokken. De situatie wordt teruggebracht naar de oude situatie. Dat betekent dat de terrassen weer kleiner moeten.

Terrasseizoen 2022

Aan horecaondernemers wordt voor het komende terrasseizoen 2022 dat loopt van 1 maart tot en met 31 oktober opnieuw de mogelijkheid geboden om extra terrasruimte in te nemen. De voorbereidingen hiervoor worden begin 2022 getroffen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: