Open oefenavonden bij brandweerkorpsen

REGIO – Begin april zijn er open oefenavonden bij twaalf brandweerkorpsen in de regio Noord-Holland Noord, waarvan vier in de Noordkop.

Met hun open oefenavond hopen de korpsen nieuwe brandweervrijwilligers te trekken. De hele maand maart voeren zij campagne door onder andere flyers te verspreiden, zichtbaar te zijn in hun omgeving én via hun sociale mediakanalen om aandacht te vragen voor de zoektocht naar nieuwe leden.

Geïnteresseerden kunnen bij de open oefenavond proeven van het brandweervak. Ze kunnen onder begeleiding meedoen aan een brandweeroefening en maken kennis met de lokale vrijwilligers.

De vier brandweerkorpsen uit de Noordkop die meedoen zijn: Dirkshorn, Schagerbrug, De Cocksdorp en Den Burg. De betreffende kazernes zijn hard op zoek naar versterking. Meer informatie staat op de website brandweervrijwilligerworden.nl. Op de website kunnen geïnteresseerden kijken op welke datum er een open oefenavond is bij een van de brandweerkazernes.

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):