Ook wij rookvrij!

Woensdag 22 februari onthulde wethouder Cor Quint een Rookvrij-tegel bij het gemeentehuis aan Laan 19 in Schagen. Dit geeft aan dat het gehele terrein rookvrij is. Binnen de gemeente Schagen liggen deze tegels bijvoorbeeld bij scholen en speelplekken. Deze rookvrije zones passen bij het landelijk beleid van de ‘rookvrije generatie’, waaraan de gemeente Schagen actief wil bijdragen. Daarom stelt de gemeente rond haar eigen gebouwen een rookvrije zone in. Ook de servicedienst van de gemeente Schagen aan de Zijperweg en de loods in Callantsoog doen mee. Hiermee draagt gemeente Schagen bij aan de gezondheid van haar medewerkers.

Wethouder Cor Quint maakt zich sterk voor een rookvrije omgeving. Niet alleen in de omgeving waar kinderen komen, maar ook binnen de eigen organisatie. Wethouder Quint: “Ik ben blij dat wijzelf ook actief een rol kunnen spelen aan een rookvrije gemeente.” De gedachte is om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Hoe minder roken normaal lijkt, hoe makkelijker het is te weerstaan. Quint: ”Hoe mooi zou het zijn om uiteindelijk een generatie te hebben, waarbij roken niet meer bestaat.”

(Foto: Pierre Mettes)


Publicatiedatum: 22 februari 2023
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 227
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):