Ongekende vaccinatieopdracht voor GGD

REGIO – De GGD staat voor een historische opdracht om 8,5 miljoen Nederlanders in enkele weken tijd een vaccinatie aan te bieden. 

“Een vaccinatiecampagne van deze omvang is nog nooit eerder vertoond in ons land. Ook GGD Hollands Noorden zet zich schrap voor de enorme boostercampagne, die moet leiden tot bescherming tegen de nieuwe omikronvariant van het coronavirus”, vertelt Harry Katstra van de GGD Hollands Noorden.

Bij de vaccinatielocaties van de GGD in de regio worden de komende weken meer dan achtduizend vaccinaties per dag gegeven. De locaties in Middenmeer, Alkmaar, Den Helder en Hem worden maximaal benut.

Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland vraagt iedereen zich zoveel mogelijk online aan te melden voor de boosterprik. Dit om de overbelaste callcenters beschikbaar te houden voor mensen die zich niet online kunnen aanmelden. Online aanmelden kan op www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):