Onduidelijkheid over ruiming oude graven

SINT MAARTEN – Enkele inwoners van Sint Maarten maakten zich grote zorgen over de begraafplaats in het dorp. Volgens hen was de gemeente van plan om dinsdagochtend 12 oktober zo’n 25 graven te ruimen. Hier keek men van op omdat dit onderwerp pas woensdag op de gemeenteraad agenda staat. 

Daarom organiseerden de buurtbewoners een protestactie. Tot protesteren kwam het uiteindelijk niet. De gemeente besloot het ruimen van de graven voorlopig op te schorten. 

Burgemeester van Kampen geeft aan dat de gemeenteraad in februari besloot om huurgraven te ruimen middels het ruimingsprotocol. Dat gaat om graven waarvan het grafrecht verlopen is en de rechthebbende afstand heeft gedaan. 

“Als er geen belanghebbenden zich voor een van deze graven heeft aangemeld als potentieel cultuurhistorisch waardevol graf, dan willen wij overgaan tot het ruimen hiervan”, licht burgemeester van Kampen toe. 

Omdat er onduidelijkheid over dit besluit is, wordt het woensdagavond tijdens de oordeelsvormende vergadering opnieuw besproken. 

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: