OldSkoel Burgerbrug over op zonne-energie

BURGERBRUG – Het gebouw van OldSkoel in Burgerbrug wordt voorzien van 40 zonnepanelen, vooruitlopend op een toekomst van ‘energie-nul’. 

De Stichting DOEN heeft hiervoor een substantiële bijdrage toegekend. Deze toekenning komt bovenop de bijdragen die het EU-programma LEADER, het VSBfonds en Stichting DOEN eerder al toekenden voor herstelwerkzaamheden aan het lekke dak en de aulakozijnen van OldSkoel.

Met de plaatsing van de 40 zonnepanelen is OldSkoel meteen ook volledig voorbereid op een gasloze toekomst. Het plan is om komend jaar nog een extra investering te doen waardoor de verwarming voortaan kan worden geregeld via een warmtepomp en warmteventilatie. 

Hiervoor wil OldSkoel opnieuw fondsen gaan werven. Lukt het om ook die stap te maken, dan is OldSkoel volledig duurzaam en ‘energie-nul’.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: