Noordkop kan veel fietsvriendelijker

REGIO – Er valt veel aan te merken op het fietsklimaat in de Noordkop. Dat blijkt uit een enquête die de Fietsersbond heeft gehouden.

De scores van de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder kunnen als matig worden bestempeld. Fietsers beoordeelden de gemeenten op een aantal punten, bijvoorbeeld de omrijdfactor. Fietsritten naar een punt op hemelsbreed een kilometer afstand, doen het goed als er weinig hoeft te worden omgereden. De gemeente Schagen scoort hierin het slechtst. Hollands Kroon doet het iets beter, gevolgd door Den Helder. Texel scoort op dit onderdeel het beste van allemaal.

De Fietsersbond onderzocht ook hoe het is als kwetsbare fietser in de Noordkop, zoals kinderen en senioren. Den Helder en Schagen bungelen hier onderaan. Hollands Kroon doet het beduidend beter, waarbij Texel opnieuw de meeste waardering van fietsers weet te vergaren.

Rotondes met voorrang voor fietsers worden door de Fietsersbond gewaardeerd. Texel en Schagen scoren op dit onderdeel vijf uit vijf punten. Hollands Kroon bleef steken op drie punten en Den Helder is hekkensluiter met 2 punten.

Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Jan Bouwes
  Jan Bouwes zegt:

  Over ergernis onnodig fiets omrijden gesproken. Aanleg Westfriese Fiets-Voetbrug over het Gat van Schagen is hiervoor de oplossing. Bij de eigen inwoners, regiobewoners en toeristen die gebruikmaken van de Westfriese Omringdijk zal deze ergernis verdwijnen en zullen van deze verbinding echt profijt hebben. Toename van het fietstoerisme zal een economische impuls geven.

  Beantwoorden
 2. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  De nieuwe doorfietsroute (om fietsroute)zal er niet toe bijdragen dat het beter gaat worden. Maar in deze doorfietsroute route heeft de Fietsersbond ook aan tafel gezeten. Mensen willen niet omrijden. Dus gewoon een mooi fietspad langs de N245 en niet tot Dirkshorn maar tot de Nauertogt. Dat is pas fietsen. En voor onze jeugd een veilige onderdoorgang bij de Zuiderweg. En nee niet zoals de Fietsersbond kop van Noord Holland wil beweren dat het sociaal onveilig is. Er zijn ook andere fietstunneltjes die veilig zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):