Nog geen blokkade bestemmingsplan Petten

PETTEN – De Raad van State ziet op dit moment geen reden om het bestemmingsplan voor de uitbreiding en modernisering van Hotel Corfwater in Petten te blokkeren, zo meldt het NHD.

Hotelbeheerder Nieuw Strand Petten BV heeft toegzegd niet eerder met bouwwerkzaamheden te beginnen voordat de Raad van State met een einduitspraak komt, dus is er geen reden voor een bouwstop of schorsing van het bestemmingsplan. Het zal nog enkele maanden duren voordat de bodemzaak op zitting komt.

Gemeente Schagen had wel al een bouwvergunning verleend, waar milieuorganisaties bezwaar en beroep tegen hadden aangetekend. De rechtbank Noord-Holland zal hier eerst een uitspraak over moeten doen, voordat de Raad van State zich verder over de vergunning buigt.

De verwachting is dat eind dit jaar of zelfs begin 2025 pas een uitspraak wordt gedaan. “Tot die tijd zal er niets onomkeerbaars gebeuren”, aldus de Raad van State aan het NHD.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):