MENINGOKOKKENCAMPAGNE

Maandag 3 juni start in Noord-Holland noord de inentingscampagne tegen de meningokokken C bacterie. In drie weken tijd worden 80.000 kinderen tegen het virus ingeënt.

In 30 gemeenten worden meer dan 600 verpleegkundigen en andere hulpverleners ingezet om de campagne te laten slagen. In eerste instantie worden kinderen van 14 maanden tot 5 jaar en van 15 tot 19 jaar ingeënt. Na de zomer krijgen kinderen van 5 tot 15 jaar de prik.

De vaccinaties worden per gemeente georganiseerd.

In Schagen en Harenkarspel vinden de inentingen maandag 3 juni plaats in de Groeneweghal en in Sporthal Harenkarspel.

Vrijdag 7 juni wordt in Multitreffer in ’t Zand ingeënt voor kinderen uit de gemeente Zijpe. Vrijdag 14 juni zijn kinderen uit Niedorp aan de beurt. In die gemeente vinden de inentingen plaats in het Gezondheidscentrum aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp.

De ouders of verzorgers van de kinderen krijgen deze week een oproep voor de inenting. In een bijgevoegde brochure staat meer informatie over de campagne.

Ook is een informatienummer geopend voor vragen. Dat nummer is 0800 – 300 80 51. Ook is informatie te vinden op de website www.vaccinatie.minvws.nl.

De inenting kan lichte bijwerkingen tot gevolg hebben op de dag van de vaccinatie of de dag erna.

Bekende bijwerkingen die voor kunnen komen zijn temperatuurverhoging, hangerigheid, hoofdpijn en reacties als roodheid, zwelling en pijn op de plaats van de injectie.

Kinderen die gevoelig zijn voor koorts-stuipen kunnen dit ook na de vaccinatie tegen meningokokken krijgen. De kans op koorts is echter klein.

Ernstige bijwerkingen of blijvende schade na vaccinatie zijn niet aangetoond.


Publicatiedatum: 22 mei 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: