Kopzorgen over nieuwe woningen Sint Maarten 

SINT MAARTEN – De PvdA-fractie is het niet eens met het besluit van het college van de gemeente Schagen om bij de bouw van 62 nieuwbouwwoningen in Sint Maarten minder middensegment woningen en meer dure woningen te laten bouwen. 

Door ingrijpen van het college is de verdeling van de 62 nieuwbouwwoningen die door USP/Ooms gebouwd zullen worden veranderd. In eerste instantie zou 40% betaalbaar, 30% midden en 30% duur zijn. Het college is akkoord gegaan met een verdeling van 40-15-45.

De PvdA-fractie vraagt zich af waarom er gekozen is voor meer dure woningen. De partij vindt juist dat een inhaalslag met kleinere woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens nodig is om voor doorstroming en meer balans op de woningmarkt te zorgen.

De PvdA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. De kwestie is op de agenda gezet voor de eerstvolgende oordeelsvormende vergadering op 20 juni.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Bas
    Bas zegt:

    Het gaat altijd om geld en het kan bij die projectontwikkelaars nooit uit.. altijd hetzelfde liedje.

Reacties zijn gesloten.