Klankbordgroep ‘Verkeersplan’ is besloten

SCHAGEN – “Inmiddels hebben zich drie leden van de coalitiepartijen zich aangemeld om zitting te gaan nemen in de Klankbordgroep ‘Verkeersplan Schagen’. Er is nog plaats voor een tweetal raadsleden vanuit de oppositie”. Dat zei Hans Kröger (JESS Lokaal) tijdens de vergadering van het presidium van Schagen afgelopen week. 

Het verkeersplan moet duidelijkheid geven over de verkeersstromen en parkeermogelijkheden in de stad. Er moet speciale aandacht komen voor langzame verkeer, zwaar vrachtverkeer, de inrichting van de Markt en parkeren rond de Gedempte Gracht.

Navraag bij de wethouder Hans Heddes (PvdA) leert dat de raadsleden Marjan Leijen (PvdA), Co Wiskerke (CDA) en Simco Kruijer (JESS Lokaal) zich voor de klankbordgroep hebben aangemeld. Vanuit stakeholders, inwoners en belangstellenden zal ook participatie worden gevraagd. Dat gaat het bureau initiëren die de opdracht gaat uitvoeren.

“Wij hebben geen enkele ervaring met een verkeersplan in de vorm die nu wordt voorgesteld. Er zijn bedrijven die hier veel ervaring mee hebben. Zeker in het organiseren van participatie, wat heel belangrijk is in het plan”, was het antwoord van de wethouder op de vraag hoe de selectie zou plaatsvinden.

“De klankbordgroep zal in beslotenheid vergaderen zoals ik gewend ben. Soms worden daar geïnteresseerden aan toegevoegd en er wordt altijd een verslag gemaakt, dus eigenlijk is het semi-openbaar”, merkt Heddes op.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: