Kitty kookt… Wrap met carpaccio

De twee belangrijkste dingen in het leven van Italianen zijn de liefde bedrijven en de liefde voor eten. Dat laatste doen zij met de hele familie en of vrienden. Het liefst zitten zij de hele avond aan tafel en verschijnen er steeds nieuwe gerechten onder vrolijk gebabbel en lawaai waarvan wij vaak denken dat zij ruzie hebben.

Het zijn waarschijnlijk die dingen die mij zo gek op Italië hebben gemaakt. Vanaf mijn eerste stappen op Italiaanse bodem in de jaren 60 wist ik dat het een blijvertje was. Wij hebben veel gemeen waaronder ook de Italiaanse keuken.

Een van mijn favoriete recepten is een wrap met carpaccio. Eenvoudig te maken en het kan een lunchgerecht zijn, (een kleine wrap) maar je kunt er ook een hoofdgerecht van maken (een grote wrap).

Carpaccio is een van de bekendste kunstschilders uit de Italiaanse geschiedenis. Hij gebruikte in zijn schilderijen speciale kleuren rood en geel Die kleuren inspireerden chefkok Giuseppe Cipriani van de beroemde Harry’s Bar in Venetië in 1960 om zijn naam te gebruiken voor het gerecht dat hij bedacht voor een Venetiaanse gravin, Amalia  Nani Mocenigo die aan bloedarmoede leed. 

Haar arts schreef voor dat zij rood rauw vlees moest eten en zo ontstond de carpaccio-schotel die hij naar de schilder Vittorio Carpaccio noemde, die op dat moment een grote overzichtstentoonstelling had in Venetië. De carpaccio-schotel staat nog steeds op het menu in Harry’s bar.

Het gerecht is over de hele wereld beroemd en geliefd en er zijn verschillende varianten op. Mijn variant is een wrap.

Wat heb je er voor nodig:

Wraps

Carpaccio (van de slager of van AH)

Truffelmayonaise

Een paar cherry tomaatjes

Rucola

Geroosterde pijnboompitten

Geraspte Parmezaanse kaas

Peper en eventueel zout

Hoe maak je het:

De wrap even soepel maken in een koekenpan en wat laten afkoelen. Die helemaal insmeren met truffelmayonaise. Daarover de carpaccio verdelen en bestrooien met wat zout (zonder kan ook) en peper.

Daarover wat rucola sla verdelen, er wat in plakjes gesneden cherry tomaatjes op leggen en bestrooien met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Oprollen en schuin doorsnijden. Over elkaar op een bord leggen  en daarbij nog een mooie veeg truffelmayonaise doen, een paar blaadjes rucola en pijnboompitten.

Zien hoe ik het maak? [url|https://youtu.be/j2IHYSnEbKY|klik hier|ext]

Buon appetito

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):