Kitty kookt… Vissticks met stamppot rauwe spinazie

]Ik ben gek  op vissticks, maar niet die grauwe ondefinieerbare dingen uit de diepvries. Ik maak ze zelf van heerlijke, verse kabeljauw wat eigenlijk zo is gebeurd.  Spinazie en vis zijn een geweldige combinatie en daarom heb ik ervoor gekozen om er een stamppot rauwe spinazie bij te maken.

Wat heb je ervoor nodig:

– een stukje kabeljauwhaas of filet waarvan je vissticks snijdt, ongeveer 1 cm dik

– 1 kg kruimige aardappels, in stukjes gesneden want dan zijn ze gauwer gaar

– 1 zak babyspinazie in repen gesneden

– 1 gesnipperde ui en 1 teen gesnipperde knoflook

– peper, eventueel zout,  kerriepoeder en wat groente bouillonpoeder 

– 1 los geklopt ei, wat bloem en een zakje Panko (Japanse broodkruim)

– 1 klein bekertje crème fraîche 

– 1 citroen of limoen in partjes

– zonnebloemolie

Voor de saus:

– Mayonaise

– Yoghurt

– kappertjes, fijngehakte augurk en fijngehakte peterselie, wat zout en peper

Bereiden:

Kook de aardappels met wat groente bouillonpoeder in ca. 10 minuten gaar. Bak de gesnipperde ui en knoflook in wat olie en zet apart.  Zet drie diepe borden klaar en doe wat bloem in het eerste bord, een los geklopt ei met wat zout en peper in het tweede bord en wat Panko in het derde bord. Haal de visstick door de bloem, daarna door het los geklopte ei en als laatste door de Panko en leg ze op een bord.

Giet de aardappels af en laat een klein beetje vocht in de pan. Stamp de aardappels fijn, doe de ui en knoflook erbij, roer er een klein bekertje crème fraîche doorheen, voeg zout, peper en kerrie toe en proef. Voeg de spinazie toe en warm nog even door.

Maak van de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, peterselie, zout een peper een saus. Doe een laagje zonnebloem in een grote koekenpan en bak daarin de vissticks goudbruin.

Leg een bergje stamppot op de borden, drapeer er de vissticks op en daarop wat saus.  Leg er een partje citroen of limoen bij!

Zien hoe ik het maak? [url|https://www.youtube.com/watch?v=Gw1HHmXLV8o&t=186s|klik hier|ext]

Eet smakelijk!

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):