Kitty kookt… Oosterse rijstsalade

Ik ben er niet mee opgevoed, maar gaande weg ben ik een liefhebber geworden van verschillende keukens. De Italiaanse en Thaise keuken hebben wel een voorkeur. Deze keer maak ik dan ook iets uit de Oosterse keuken. De Thaise keuken gebruikt veel limoen en koriander en dat zijn twee smaken die ik verrukkelijk vind. 

Oosterse rijstsalade met garnalen, broccoli en limoen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 200 g (zilvervlies)rijst

– 200 g middelgrote garnalen (gekookt)

– 1 eetlepel zonnebloemolie

– 200 g broccoliroosjes

– 1 eetlepel verse gember, geraspt

– 3 lente-/bosuitjes in ringetjes

– 150 g wortel, julienne gesneden (reepjes kant en klaar op de groente afdeling)

– 1 bosje koriander gehakt

– 6 eetlepels gefrituurde uitjes (kant en klaar uit bakje)

– 1 limoen in partjes

Voor de dressing:

– 1 eetlepel vissaus

– 1 eetlepel sesamolie

– rasp en sap van 2 limoenen

-2 eetlepels sojasaus

Voorbereiden:

Kook de rijst eventueel een dag van tevoren en laat afkoelen.

Bereiden:

Meng de rijst met de garnalen. Verhit de olie en bak hierin de broccoliroosjes met de gember ongeveer 6 minuten op een hoge stand. Voeg wortel en bosui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de gebakken groente toe aan de rijst en meng door elkaar. Voeg de koriander toe. 

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet over de salade. Verdeel de rijstsalade over kommetjes of borden . Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer er partjes limoen bij.

Zien hoe ik het maak? [url|https://youtu.be/UEpUnHoMqGM|klik hier|ext]

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):