Kitty kookt… hutspot

Voor de meeste mensen is het een wintermaaltijd, maar ik eet het wanneer ik er trek in heb: Hutspot! Het is niet de traditionele hutspot, maar mijn hutspot….In het filmpje maak ik het met rookworst, maar omdat ik die foto niet meer kon vinden, een andere variant met een heerlijk tartaartje van de slager, aangemaakt met een teentje gehakte knoflook, slagerskruiden en koriander die natuurlijk vervangen kan worden door peterselie, maar dan smaakt het uiteraard anders.

Hutspot

Wat heb je ervoor nodig voor 2 personen:

– 1 grote winterwortel, geraspt

– 1 kg vastkokende aardappels

– 3 grote rode uien in dunne ringen

– 1 bakje koriander of peterselie

– 1 bekertje crème fraîche

–  klont roomboter

–  kerriepoeder

–  peper en zout 

– 1 bouillonblokje

– 1 kopje kookvocht van de aardappels

Bereiden:

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes, want dan zijn zij sneller gaar. Schil de uien en halveer ze. Halveer nog een keer en snijd ze in flinterdunne  schijfjes. Rasp de wortel. Kook de aardappels in ca.10 minuten met het bouillonblokje.

Fruit de uien in olijfolie of zonnebloemolie. Snijd de koriander of peterselie fijn. Prik in de aardappels om te kijken of ze goed gaar zijn. Zo ja, giet ze af en vang een kopje kookvocht op.  Doe de aardappels in een pureeknijper of druk ze door een zeef. 

Doe de roomboter erbij en wat kookvocht zodat het een smeuïge massa wordt. Doe er de crème fraîche, de kerrie, peper en eventueel zout  naar smaak door. Voeg de uien toe. de geraspte wortel en de koriander of peterselie. Bewaar iets voor de garnering.

Warm het geheel op en garneer met wat koriander of peterselie. Lekker met rookworst of een tartaartje.

Zien hoe ik het maak? [url|https://www.youtube.com/watch?v=K9KTeTwpkR0|klik hier|ext]

Eet smakelijk

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):