Ingezonden: Het perfecte telefoonhoesje kiezen

Iedereen heeft wel een telefoonhoesje, of heeft er op zijn minst ooit al eentje gehad. Wanneer je online gaat kijken, dan zijn er heel wat aanbieders, die eveneens een reusachtig assortiment hebben. Hoe kies je dan het perfecte hoesje voor jouw telefoon? In dit artikel kom je er alles over te weten. 

Verschillende soorten hoesjes

Er bestaat niet zoiets als het standaard smartphonehoesjes. Er bestaan namelijk heel wat verschillende soorten. Zowel qua vorm, als wat de materialen betreft, proberen fabrikanten elkaar te overtreffen. Welke soorten hoesjes bestaan er dan allemaal?

Meerdere types

Een belangrijk onderscheid kan worden gemaakt op basis van het type. 

Een van de meest bekende type hoezen, zijn de backcovers. Zoals de naam zelf al zegt, wordt soort hoesje aan de achterkant van je telefoon aangebracht. Kenmerkend is hierbij, dat jouw scherm te allen tijde zichtbaar blijft.

Heel wat mensen zijn voorstander van dit soort hoesjes, omdat je meteen jouw telefoon kunt gebruiken. Je hoeft geen irritante flap meer open te klappen, maar je kunt meteen iets opzoeken, of een berichtje sturen. Hoewel een backcover dus heel wat voordelen biedt, is er eveneens een belangrijk nadeel aan verbonden. Jouw scherm wordt eigenlijk helemaal niet beschermd. Wie bijvoorbeeld zijn sleutelbos in dezelfde broekzak/ tas heeft zitten als zijn smartphone, zal met een backcover dus heel goed moeten opletten dat het scherm niet bekrast raakt.

Wil je dit probleem oplossen? Dan zijn er twee mogelijkheden. Wil je echt graag een backcover gebruiken? Kijk dan ook meteen voor een screenprotector. Dit is een dun plastic laagje, dat op jouw scherm zelf wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat er minder gemakkelijk krassen of breuken kunnen ontstaan.

De andere mogelijkheid, is kiezen voor een ander type hoesje. De Bookcase, zoals die wordt genoemd, is een telefoon case die zowel de voor- als achterkant van je smartphone beschermt. Net als bij een boek, zit er namelijk steeds een flapje voor het scherm. Bij de Bookcase is het zo, dat je het flapje opzij moet plooien om je smartphone te kunnen gebruiken. Net als bij een echt boek dat je openslaat.

Een variant hierop, is de Flipcase. Het systeem hierbij is eigenlijk hetzelfde: er zit een beschermlaag voor je scherm. Alleen moet je bij dit type hoesje de flap naar beneden openplooien, in plaats van naar opzij.

Tot slot bestaan er ook nog enkele minder bekende types, zoals bijvoorbeeld de broekriem hoes.

Andere materialen

Een ander belangrijk onderscheid dat je moet maken bij het kiezen van een hoesje, is tussen de materialen. Een iPhone 13 Mini hoesje kan bijvoorbeeld worden gemaakt van leder, van imitatieleder of zelfs van siliconen. Laat ons eens even kijken naar wat het verschil is tussen deze materialen.

Lederen hoesjes, worden gemaakt van dierenhuid. Meestal wordt hiervoor koeienleer gebruikt. Dit materiaal is erg sterk en gaat bovendien ook lang mee. Het leuke eraan is, dat het echt een natuurproduct is, dat zie je er ook aan. Aan de andere kant, probeert men echt leder wel zoveel mogelijk te weren tegenwoordig. De reden hiervoor is natuurlijk de uitstoot, die door het kweken van deze koeien veroorzaakt. Bovendien is echt leder ook vrij duur, dus niet voor iedereen een goede keuze.

Imitatieleer daarentegen is een stuk goedkoper. Wat het uitzicht betreft, valt kwalitatief imitatieleer niet te onderscheiden van echt leder. Het heeft dezelfde structuur en is dus nagenoeg identiek. Het grote verschil, is dat imitatieleder wordt gemaakt van kunststof, in plaats van echte koeienhuid.

Tot slot zijn er ook nog de siliconen hoesjes. Zoals de naam zelf al zegt, wordt dit type cases gemaakt van siliconen. Sommigen zijn voor, anderen zijn tegen. Persoonlijk vind ik dit nog steeds een van de materialen die de beste bescherming biedt. Siliconen zijn namelijk elastisch, waardoor ze de impact van een schok erg goed kunnen absorberen.

Wanneer je kiest voor een hoes die gemaakt is van leder of van imitatieleer, dan gebruikt men aan de binnenkant ook standaard kunststof. Dit doet men voor het frame waar je telefoon in komt te zitten. Ofwel zijn dit siliconen, ofwel is dit een hard type plastic. Ik raad aan om te kiezen voor een hoes met siliconen frame, aangezien die meestal langer meegaat.

Conclusie

Het perfecte telefoonhoesje kopen is helemaal niet zo moeilijk als je weet wat er allemaal te krijgen valt. Hou bij het kiezen steeds rekening met de graad van bescherming en met jouw budget. Denk bovendien ook aan jouw comfort: het ene hoesje neemt meer plaats in dan het andere. Veel succes met jouw keuze!

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):