IJstijd in het Van Blanckendaell Park (video)

TUITJENHORN – Het ijskoude weer zorgt ervoor dat veel mensen bij de kachel zitten of een dikke trui dragen, maar de dieren in het Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn reageren verschillend op de kou.

“De rendieren en kamelen vinden het heerlijk om met dit weer buiten te zijn. Dieren uit de Afrikaanse savanne, zoals de giraffe, die blijven liever binnen”, zegt parkmanager Bas Kolenberg. “In een paar verblijven zetten we de kachel aan en we geven de dieren net even wat extra te eten, zodat ze warm blijven.”

Volgens Kolenberg kunnen de meeste dieren goed tegen de kou, maar mocht het echt gaan sneeuwen dan worden er extra maatregelen genomen in het dierenpark. “Als er sneeuw valt dan wordt het in veel verblijven ontzettend nat. We zullen bepaalde soorten tropische vogels dan binnen moeten houden, doen we dat niet dan kunnen hun poten er bijvoorbeeld afvriezen.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):