Hollands Kroon aan de Bokashi

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon heeft samen met Progroen & Milieu besloten gebruik te willen maken van de Japanse bodemverbeteraar Bokashi.

Zij zijn kort geleden begonnen met het maken van Bokashi. Bokashi is een Japanse uitvinding en betekent ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. 

Dat betekent dat voedselafval maar ook bijvoorbeeld tuinresten, mest of stro worden omgezet in stoffen die goed zijn voor de bodem. Het is een soort kringloop waarbij het bodemleven verbetert en planten betere voedingsstoffen krijgen.

In het geval van Hollands Kroon wordt bladafval uit de woonkernen naar de werf van Progroen & Milieu aan de Randweg in Anna Paulowna gebracht. Daar wordt het omgezet tot Bokashi. 

Wanneer dit gedaan is wordt de Bokashi in het voorjaar over verschillende plantsoenen verspreid. Dit zorgt voor een betere groei van de struiken en bomen.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: