Het gaat beginnen: voetbal van start

REGIO – De voetbalcompetitie 2023-2024 gaat dit weekend van start. Er liggen titels voor het grijpen, trainers willen ‘zeker’ een periodetitel pakken, maar voor anderen staat lijfsbehoud voorop en is de rest meegenomen. Noordkop Centraal biedt elke week een vooruitblik en publiceert op wedstrijddagen rond 18.00 uur korte karakteristieken van de gespeelde duels op de website en via de beeldkrant.

In de vijfde klasse A van het zaterdagvoetbal begint Wieringermeer met een uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie.

In 1A op zondag ontvangt promovendus VIOS SCPB’22 uit Badhoevedorp.

In de tweede klasse A start Schagen United thuis tegen FC Medemblik. Flevo speelt in Akersloot tegen Meervogels’31. ZAP gaat naar Langedijk voor het treffen met LSVV. JVC ontvangt KFC.

Kleine Sluis opent in 3A thuis tegen Grasshoppers. Hollandia T begint met een uitbeurt tegen Spirit’30 en DWOW moet naar Den Burg op Texel, waar Texel’94 gastheer is. FC Den Helder trapt aan de boorden van het IJsselmeer af tegen FC Enkhuizen.

Con Zelo gaat in 4A op jacht naar promotie. Zondag begint die opdracht in Obdam tegen Victoria O. Sint Boys moet uit tegen Succes en Geel Zwart opent de competitie thuis tegen Alkmaarsche Boys, een van de titelkandidaten. Nieuwkomer Nieuwe Niedorp ontvangt Dirkshorn en Petten speelt een uitwedstrijd tegen Hugo Boys in De Noord.

In 5A de ‘klassieker’ VZV-Wieringerwaard. Vesdo en Oudesluis staan in Schagerbrug tegenover elkaar en Callantsoog ontvangt Zwaagdijk. Kaagvogels begint uit tegen Duinrand S.

Op wedstrijddagen rond 18.00 uur vindt u op www.noordkopcentraal.nl korte karakteristieken van de gespeelde wedstrijden. Deze zijn via KPN kanaal 1422 of Ziggo kanaal 40 te vinden.

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel