Grote kans op drugscriminaliteit

HOLLANDS KROON – In de gemeente Hollands Kroon wonen 270 jongeren tussen de 8 en 23 jaar die een grote kans hebben om in de drugscriminaliteit te belanden. Het gaat om 3,0 procent van alle jongeren in de gemeente. Dat is lager dan het gemiddelde in Nederland.

Het aandeel in Hollands Kroon is het hoogst in de wijk Wieringerwaard en omgeving. Volgens de berekening van Zicht op Ondermijning wonen hier 20 hoogrisicojongeren.  

Het is echter niet de wijk waar ook in totaal de meeste jongeren wonen met een hoog risico. Dat is Wieringermeer, met 80 jongeren.

In de gemeente Den Helder wonen 640 jongeren tussen de 8 en 23 jaar die een grote kans hebben om in de drugscriminaliteit te belanden. Het gaat om 6,9 procent van alle jongeren in de gemeente. Dat is hoger dan het gemiddelde in Nederland.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Te soft beleid ! Drugs op zak gelijk zonder pardon een jaar achter de tralies.
  En gevangenissen weer soberder maken. Het zijn net hotelkamers. Geen straf om tegenwoordig vast te zitten.
  Zelfde met alcohol achter het stuur kruipen. Huppatee zondrr pardon 1 jaar brommen.

  Slap zooitje in Nederland

Reacties zijn gesloten.