Gossip Girl-accounts ook actief in Schagen

SCHAGEN –  TikTok-accounts onder de naam Gossip Girl zijn ook actief op middelbare scholen in Schagen. 

De Gossip Girl-accounts maken TikToks waarin actief wordt opgeroepen tot het insturen van roddels en onwaarheden over leerlingen en medewerkers. Vervolgens wordt deze informatie verwerkt in een TikTok-video. Deze video’s zijn vaak kwetsend voor zowel leerlingen als medewerkers.

Vonk Schagen locatie de Boomgaard en het Regius College Schagen hebben daarom op donderdagmiddag een brief verstuurd naar de ouders van alle leerlingen. Ook gaan de scholen met betrokken leerlingen en hun ouders in gesprek, zo nodig nemen ze passende maatregelen.

Vonk Schagen, de Boomgaard en het Regius College Schagen hebben inmiddels ook contact gezocht met de politie over het onderwerp. Mochten er strafbare berichten worden geplaatst, zullen ze daarvan melding doen. Tot slot vragen de scholen in de brief aan de ouders om in gesprek te gaan met hun kinderen over dit landelijke fenomeen. 

Er waren donderdagavond weinig Gossip Girl-accounts over middelbare scholen uit Schagen meer te vinden op het social media platform.

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
4 antwoorden

Reacties zijn gesloten.