Glasvezelaanleg in Schagen vordert gestaag

SCHAGEN  – Aanbieder Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP, is naar eigen zeggen voor meer dan de helft gereed met de aanleg van hun nieuwe glasvezelnetwerk. Inwoners en bedrijven hoeven geen abonnement te nemen om gratis een aansluitpunt te laten installeren.

In Callantsoog en Petten ligt het glasvezelnetwerk al in de grond maar moet alleen nog de aansluiting met de woningen en bedrijven worden gemaakt.

In de dorpen Burgerbrug, Dirkshorn, Groote Keeten, Oudesluis, Schagerbrug, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, ’t Zand, Tuitjenhorn, en Waarland is al volop gegraven om het glasvezelnetwerk aan te leggen. Ook in deze plaatsen worden al aansluitingen in de woningen gemonteerd. Meer dan 50% van de graafwerkzaamheden zijn al uitgevoerd in en rond Schagen.

In Callantsoog en Petten is Glaspoort klaar met graven in de straat. In deze plaatsen worden aansluitpunten in de woningen gemonteerd waarna de glasvezel klaar is voor gebruik. De bewoner hoeft geen abonnement te nemen om kosteloos een aansluitpunt te laten monteren.

De aanleg van het glasvezelnetwerk door Glaspoort is kosteloos. Het monteren van een aansluitpunt in huis duurt ongeveer 30 minuten. Dit aansluitpunt hoeft niet gelijk gebruikt te worden. Een bewoner of een bedrijf is dan ook niet verplicht een abonnement af te sluiten om een aansluiting te krijgen. Glaspoort legt een open netwerk aan. Dit betekent dat vele providers op het netwerk zitten. Hierdoor heeft de consument een ruime keus aan providers.

Inwoners en bedrijven kunnen zelf een afspraak bevestigen of wijzigen om een aansluitpunt te laten monteren op Glaspoort.nl/afspraak. Er is geen verplichting om de aansluiting te gebruiken of een glasvezelabonnement af te sluiten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Kodar.

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Jac
    Jac zegt:

    Ik woon juist in het buitengebied en er liggen hier al 2 glasvezelnetwerken, dus er is keuze, ik heb ze alle 2 in mijn woning laten aanleggen.

  2. Jan Wal
    Jan Wal zegt:

    Het zou de providers sieren als ze niet allen zouden kiezen voor de kernen maar ook de woningen en bedrijven in het buitengebied zou voorzien van aan aansluiting.

Reacties zijn gesloten.