Gemeenteraad stelt Omgevingsvisie gemeente Schagen vast

De Omgevingsvisie gemeente Schagen is klaar. Het is een belangrijke visie die aangeeft waar de gemeente op inzet. Iedere gemeente moet volgens de nieuwe Omgevingswet zo’n visie maken. De gemeenteraad voldoet daar aan doordat zij de Omgevingsvisie op 14 december  heeft vastgesteld.

Belangrijk voor inwoners en ondernemers

Wat in de Omgevingsvisie staat, dat doet er toe. De Omgevingsvisie vraagt inwoners en ondernemers om bij hun plannen rekening te houden met  de visie. En om mee te helpen om de acht belangrijke speerpunten voor elkaar te krijgen. De acht speerpunten laten zien wat de gemeente in de toekomst wil bereiken en hoe de gemeente dat gaat aanpakken.

In de Omgevingsvisie staan de toekomstplannen van de gemeente. De visie gaat bijvoorbeeld over het bouwen van woningen, de ruimte voor bedrijven en de plannen voor fietsroutes.  Maar ook over duurzaamheid, veiligheid en gezondheid.

Aanpassen van de visie kan

De Omgevingsvisie is een visie op hoofdlijnen. Een goede basis voor uitwerkingen, plannen en keuzes in de komende jaren. De gemeente kijkt iedere twee jaar hoe het met de acht speerpunten gaat. Soms zullen meer acties nodig zijn. Als dat zo is, dan past de gemeenteraad de visie aan. Zo blijft de Omgevingsvisie bij de tijd.

Van visie naar uitwerking

“Wij zijn blij met de Omgevingsvisie die er ligt. En vooral ook met het proces waarin we zoveel bijdragen ontvingen van onze inwoners en ondernemers. De Omgevingsvisie is een koers die we hebben uitgezet. Nu volgt de uitwerking daarvan. Een voorbeeld daarvan is de ontwikkelvisie voor de stad Schagen. Ik hoop dat we de uitwerkingen van de visie weer op dezelfde manier samen met onze inwoners en bedrijven vorm kunnen geven.” aldus burgemeester Marjan van Kampen.

Volg ons op social media of www.omgevingsvisieschagen.nl voor meer informatie.

Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: