Gemeente wil vluchtelingen registreren

SCHAGEN – Steeds meer inwoners bieden onderdak aan Oekraïense vluchtelingen. De gemeente is bezig dit in kaart te brengen en verzoekt  opvangadressen daarom door te geven welke vluchtelingen er bij hen logeren. 

De registratie is nodig om mensen goed te informeren van alle regelingen die nu in de maak zijn laat Burgemeester van Kampen weten. 

Eerder deed de gemeente een oproep aan inwoners om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Daarop kwamen zo’n 70 aanmeldingen voor logeerplekken binnen. “Het is hartverwarmend om te zien hoe begaan onze inwoners zijn met deze mensen die huis en haard hebben moeten achterlaten. Velen stellen hun vakantiehuisje, of andere locatie open om op deze manier hulp te bieden. Ook zien we dat heel veel mensen goederen aanbieden”, aldus van Kampen. 

Hoeveel vluchtelingen er op dit moment zijn en hoeveel logeerplekken dus bezet, weet de gemeente niet te zeggen. Inwoners die al onderdak bieden kunnen daarom via oekraine@schagen.nl een e-mail sturen met daarin naam, geboortedatum en de locatie waar de Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. De gemeente neemt dan contact met hen op.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):